NCERT Solutions for Class 6th English: Chapter 1 – Who Did Patrick’s Homework

| Filed under: 6th Class,Book Solutions,English |

NCERT Solutions for Class 6th English: Chapter 1 – Who Did Patrick’s Homework

National Council of Educational Research and Training (NCERT) Book Solutions for Class 6th
Subject: English
Chapter: Chapter 1 – Who Did Patrick’s Homework

Class 6th English Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework NCERT Solution is given below.

Question a:

A. Fill in the blanks in the sentences below with the words or phrases from the box. (You may not know the meaning of all the words. Look such words up in a dictionary, or ask your teacher.)

out of luckmysterytrue to his wordchores
semesterbetween you and melook up

1. Some people find household ______________ a bore, but I like to help at home.

2. Who stole the diamond is still a _____________________.

3. This _____________________ we are going to have a class exhibition.

4. ____________________, the elf began to help Patrick.

5. Can you __________________ this word in the dictionary?

6. I started early to be on time, but I was ________________. There was a traffic jam!

7. She says she’s got a lot of books, but ________________ I think most of them are borrowed.

Answer:

1. Some people find household chores a bore, but I like to help at home.

2. Who stole the diamond is still a mystery.

3. This semester we are going to have a class exhibition.

4. True to his word, the elf began to help Patrick.

5. Can you look up this word in the dictionary?

6. I started early to be on time, but I was out of luck. There was a traffic jam!

7. She says she’s got a lot of books, but between you and me I think most of them are borrowed.

Question 1:

A. Fill in the blanks in the sentences below with the words or phrases from the box. (You may not know the meaning of all the words. Look such words up in a dictionary, or ask your teacher.)

out of luckmysterytrue to his wordchores
semesterbetween you and melook up

1. Some people find household ______________ a bore, but I like to help at home.

2. Who stole the diamond is still a _____________________.

3. This _____________________ we are going to have a class exhibition.

4. ____________________, the elf began to help Patrick.

5. Can you __________________ this word in the dictionary?

6. I started early to be on time, but I was ________________. There was a traffic jam!

7. She says she’s got a lot of books, but ________________ I think most of them are borrowed.

Answer:

1. Some people find household chores a bore, but I like to help at home.

2. Who stole the diamond is still a mystery.

3. This semester we are going to have a class exhibition.

4. True to his word, the elf began to help Patrick.

5. Can you look up this word in the dictionary?

6. I started early to be on time, but I was out of luck. There was a traffic jam!

7. She says she’s got a lot of books, but between you and me I think most of them are borrowed.

Question b:

Use the clues given below to complete this crossword puzzle.

NCERT Solutions for Class 6th English: Chapter 1   Who Did Patricks Homework
Answer:

NCERT Solutions for Class 6th English: Chapter 1   Who Did Patricks Homework
Question 1:

Answer the following questions. (Refer to that part of the text whose number is given against the question. This applies to the comprehension questions throughout the book.)

What did Patrick think his cat was playing with? What was it really? (2)

Answer:

Patrick thought that his cat was playing with a little doll. The cat was actually playing with an extremely tiny man, who wore a woollen shirt with old fashioned britches and a high tall hat.

Question 2:

Answer the following questions. (Refer to that part of the text whose number is given against the question. This applies to the comprehension questions throughout the book.)

Why did the little man grant Patrick a wish? (2)

Answer:

The little man granted Patrick a wish because he wanted to escape from the cat.

Question 3:

Answer the following questions. (Refer to that part of the text whose number is given against the question. This applies to the comprehension questions throughout the book.)

What was Patrick’s wish? (3)

Answer:

Patrick’s wanted the elf to do all his homework till the end of the semester, for 35 days.

Question 4:

Answer the following questions. (Refer to that part of the text whose number is given against the question. This applies to the comprehension questions throughout the book.)

In what subjects did the little man need help to do Patrick’s homework? (5, 6)

Answer:

To do Patrick’s homework, the little man needed help in English, Maths and human history.

Question 5:

Answer the following questions. (Refer to that part of the text whose number is given against the question. This applies to the comprehension questions throughout the book.)

How did Patrick help him? (7)

Answer:

Patrick helped him by working harder than ever. He even stayed up at nights.

Question 6:

Answer the following questions. (Refer to that part of the text whose number is given against the question. This applies to the comprehension questions throughout the book.)

Who do you think did Patrick’s homework — the little man, or Patrick himself? Give reasons for your answer. (9, 10)

Answer:

Patrick himself did his homework. Since the elf did not know anything, Patrick stayed up a nights and worked hard. As a result of this, he got A’s in his work and his teachers were full of praise. Even his parents wondered as he kept his room clean and had developed a new attitude. Therefore, it was Patrick who did the homework, not the little man.

Next »

Click Here to view All Chapters Solutions for Class 6th English

This page is about:

who did patricks homework cbse6sol, who did Patricks homework, Class 6 english solution of chapter 1, Class 6th english chapter who did patricks homework, question and answer of chapter 1 of who did patrick\s homework, Solution of the NCERT qsns of chapter 1 who did patricks homewrk class 6th english, who did patrick homework cbse class 6 full chapter, who did patrick homework from class six, answer for class 6 english chapter 1, who did patricks homework questions

Tags: , , , , , , , , , , ,

Stay Updated. Get All Information in Your Inbox. Enter your e-Mail below: